fredag 13 april 2007

Fredag den trettonde

Någon skulle kanske säga att morgonens pendeltågsförseningar visar att fredag den trettonde är en otursdag. Å andra sidan fick jag såväl i förrgår som igår byta till ett nytt tåg när det jag åkte med inte ville vara med längre, så det finns fler otursdagar.

Skratta eller gråta åt pendeltågseländet? Tja, man kan ta det hela med stoiskt lugn eller ilsket påpeka att det här är ett attentat mot en vettig klimatpolitik. Hur i h-e kan man få upp fler bilister på tågen om dessa säckar ihop, inte följer tidtabellen samt upplevs som allmänt otrivsamma!!! Det blir väl snarare så att folk tar bilen så de vet att de har en chans att komma fram dit de vill i tid. Att den nya regimen i Stockholm inte låter pengarna från trängselskatten gå till en rejäl upprustning av kollektivtrafiken är ett attentat mot klimatet. Var det så deras väljare hade tänkt sig - många av dem röstade förmodligen för trängselskatt med tanken att det skulle leda till en bättre kollektivtrafik.

Det enda nedanstående bild har att göra med pendeltågen är att jag tog den på ett pendeltåg för att se hur det skulle fungera.


Inga kommentarer: