lördag 26 juli 2008

Sommaren har passerat halvtid


Den plötsliga och påträngande värmen kan inte dölja det faktum att sommaren nog har passerat halvtid vid det här laget. Ett bevis kan vara de här ännu gröna ekollonen jag fotograferade idag. Naturen levererar material för nästa års vegetation och börjar nog redan så smått fundera på vintervilan. Rönnbären håller på att mogna också. Kommer det regn kanske det blir fart på svamparna - fast jag är så usel på att hitta svamp, det är ren slump om jag upptäcker en kantarell. Och det är ju tokigt, för hittar man en brukar det ofta vara ett helt sällskap kantareller i närheten. Att smörsteka, exempelvis ... .

Jag stod en stund vid en äng full av tistlar, och bland tistlarna virrade en mängd fjärilar. Det var tydligen en fjärilsrestaurang. En av besökarna var påfågelsögat nedan. Klicka på bilden för större format!


2 kommentarer:

Nicke Grozdanovski sa...

Vackra bilder. vi är priviligerade att leva med ett klimat som med såna tydliga kontraster och det är häftigt att allt återupprepas år efter år så länge inte vi människor lägger våra näsor i blöt.

Björn Nilsson sa...

Så sant. Nu är det inte ens fem hela månader kvar till jul. Kan man få lite snö till julbordet kanske?