torsdag 22 januari 2009

NY DEMONSTRATION FÖR GAZA LÖRDAGEN DEN 24 JANUARI

(För en förskräcklig bildserie som visar hur det nu ser ut i Gaza, titta här hos Jinge! Hur kan man tala om precisionsbombningar, smarta bomber och annat dumt i ett ruinlandskap?)



Det finns ett par ställen där man kan hitta bilder med bättre kvalitet än de jag själv tog under den stora palestinademonstrationen i Stockholm den 10 januari. Som den ovan. Trodde jag själv var med på ett hörn, men det var fel. Adresser till bildbaserna finns här, på Gaza Solidaritets hemsida.

Nu gäller det att inte låta allt tryck pysa ut, även om det är svårt när diplomaterna är igång och försöker förvirra oss om att det är eldupphör. För Stockholms del, notera detta:

NY DEMONSTRATION FÖR GAZA LÖRDAGEN DEN 24 JANUARI

Efter tre veckors hämningslösa flygbombningar och markoffensiv som jämnat stora delar av Gaza med marken och dödat över tusen palestinier, har Israel utlyst vad de kallar en ensidig vapenvila. Men Israeliska trupper finns fortfarande kvar i Gaza, stridsflyg är fortfarande i luften och gränserna är stängda. Lidandet i Gaza är fortsatt mycket svårt och dödssiffran stiger hela tiden när kroppar dras fram från rasmassorna. Det råder fortfarande brist på mat, medicin, vatten och energi. I en tid som denna kan vi inte vara tysta. Israel måste ställas till svars för sina krigsbrott, gränserna öppnas och palestinierna måste få sin frihet.

Demonstration
Tid: lördag 24/1, kl. 14.00 - OBS - ny tid
Plats: Sergels torg i Stockholm

Vi går under parollerna:
Bryt blockaden av Gaza!
Israel till Haag!
Stöd palestiniernas frihets kamp!

Arrangör: Gaza Solidaritet
www.gazasolidaritet.se/om/

Det kommer att demonstreras på andra håll i världen också. Jag såg att det blir en ny omgång i London. Där är man så arga på BBC:s usla rapportering att man börjar utanför den "ärevördiga" radions huvudkvarter för att sedan gå ner mot Downing street. Kanske premiärminister Brown är så skakad av pågående finanskris att han tycker det är skönt att få tänka lite på Palestina en stund? Saxat från Richard Seymours blogg:

If you have not heard by now, you should know that there is going to be a major national demonstration for Gaza this Saturday. Because of the pro-Israel bias of the British media, and the BBC has the worst record on this, the demo will be starting outside BBC Broadcasting House at Portland Place from 2pm, and then heading down to Downing Street. The demands of the protest are simple: end the blockade, stop arms sales to Israel, bring the war criminals to justice, and free Palestine. It should be a shoe-in.

Undrar vad ett "shoe-in" innebär praktiskt? Kasta skor på bilder av Israels krigskabinett kanske? Den där irakiske journalisten startade verkligen något när han langade iväg dojorna i riktning mot busen Bush!

Inga kommentarer: