tisdag 27 november 2012

Ny syrien-skrift



En ny skrift om Syrien är ute, författad av Mohamed Omar, skarp motståndare till islamisterna som nu försöker störta den sista någorlunda sekulära staten i arabvärlden.

Lite info från författaren:
Min nya bok, Den syriska tragedin, har gått till tryck. Den beräknas utkomma i början av december i år. Du kan beställa den redan nu genom att sätta in 100 kr på pg-konto 548413-4. Ange namn och adress. Vi bjuder på porto inom Sverige!

Lite mer info: bilden på framsidan, den som du ser några centimeter upp här, tog jag vid demonstrationen för Syrien den 4 november.

I den klassiska teatern betydde 'komedi' respektive 'tragedi' inte att det var mycket eller lite humor och skoj, eller gråt och tandagnisslan, utan om slutet på pjäsen var lyckligt eller inte. Dantes 'gudomliga komedi' överflödade ju inte av gapskratt men slutade i himlen och räknades därför som - ja just det, komedi. Låt oss hoppas att den syriska tragedin ändå slutar som komedi.

5 kommentarer:

Anders Romelsjö sa...

Det är välkommet. Syriensolidaritet säljer från och med idag en broschyr "Vad händer i Syrien", som täcker litet fler områden. 55 sidor, 20 kr. Kan beställas från solidaritetsyrien@gmail.com. Den behandlar i denna första version historia, USA:s agenda, FN-stadgan, FN:s insatser, massakrer, den utländska inblandningen, massmediarapporteringe, de internationella organisatioernas agerande, oppositionens olika delar, ställningstaganden av den svenska regeringen och de politiska partierna.

Jan Wiklund sa...

Dags att återuppliva vietnamrörelsens metoder?

Björn Nilsson sa...

Vet inte. Det har ju runnit en del vatten under broarna sedan dess, vilket framgår bland annat av det medium vi nu använder.

Jan Wiklund sa...

Inget slår personlig kontakt. Det medium vi använder når bara de redan övertygade.

Björn Nilsson sa...

Kan vara därför KP håller fast vid den gammalmodiga Proletären, som ett handfast medium för att nå kontakt direkt med människor. Skribenten i broschyren med slirande bilen verkar mer nät-inriktad. Men när det verkligen kniper är det nog kontakt person-person som gäller, särskilt om någon "råkar" stänga av nätet.