onsdag 16 augusti 2017

Akutmottagning eller skjutmottagning?

Nyss kom tidskriften Forskning och Framsteg. Några forskare har tittat på det där med det ökande antalet skjutningar i Sverige och kommit till slutsatsen att om det skett en skjutning på ett ställe så dröjer det inte länge förrän det skjuts igen. Det verkar logiskt. Gäng slåss om kontroll över vissa områden, olika grupper slåss om inflytande.

Nåväl, folk skjuts ned och förs till akuten. Jag undrar om det kan behövas nya rutiner där: ifall en skjuten person kan misstänkas ha anknytning till något gäng så borde han (är det någonsin en hon?) transporteras till ett ställe som har en väpnad styrka som kan ta hand om eventuella kumpaner. Inte till en vanlig akut för vanligt hyggligt folk.

Det är inte rimligt att hela gäng skall storma in bland människor som är sjuka på riktigt. Det är inte rimligt att patienter och personal skall behöva riskera att bli utsatta för galna våldsmän, kriminella och trasproletärer. Läkare, sköterskor och annan personal har viktiga uppgifter att sköta, och de behöver maximalt hjälp och skydd från samhället i övrigt. De skall inte vara slagpåsar för gangsters. Banditerna skall ut ur landet - vilka andra svenskar än det migrationsekonomiska komplexet är intresserade av att ha dem här?

Detta tycker jag låter som en rimlig vänsterståndpunkt. Varför tiger vänstern? Den kanske inte är vänster? Ägnar man sig åt att 'bekämpa' sverigedemokraterna genom att låta dem ta över den här frågan?

Ibland behövs det hårdare tag än bara puss & kram

1 kommentar:

lennart odström sa...

Klockren analys. Tack för den.