tisdag 20 oktober 2009

Med Ohly & Co mot nya lågvattenmärken

Nu har Ohly och hans flinande kompisar hittat en ny ursäkt för att föra borgerlig politik: Sverigedemokraternas Åkesson har skrivit en artikel mot muslimer i allmänhet som placerar sagde Åkesson i gruppen "vi jagar anhängare genom knasiga skrämselkampanjer". Om det stämmer vad som står i Aftonlövet så vill den "rödgröna alliansen" ta Åkessonartikeln och ett eventuellt inträde i Riksdagen av Sverigedemokraterna som ursäkt för att bilda någon sorts samlingsregering med Alliansen. Eller åtminstone med ett par av småpartierna i Alliansen. Jag tittade nyss på V:s rikssidor på nätet, men där fanns ingenting.

Nu missar Ohly tåget - igen! Det här hade varit ytterligare en chans att säga att "nu dumpar vi borgar- och bombar-Mona och går över till stenhård vänsterpolitik eftersom det är det enda effektiva sättet att ta hand om högerpopulisterna!" Att stoppa SD genom att förstärka den politik som partiet lever på - alltså att överheten skiter i småfolket - är en milt sagt egendomlig linje som borde stoppas. Men icke. Ohly fortsätter att traska på. Jag undrar om det verkligen inte finns någon gräns för hur stryktåliga V:s medlemmar är? Eller är det så att partiet helt domineras av politiker som klänger sig fast vid sina arvoderade uppdrag och för allt i livet inte vill riskera dem?

Undrar om inte Piratpartiet blir det enda kvarvarande alternativet nästa år? Till skillnad mot det döende Vänsterpartiet verkar PP vara utvecklingsbart och inriktat på framtiden.

8 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

Piratpartiet och Vänsterpartiet har samma åsikt i upphovsrättsfrågorna, integriteten och nät- och telefonpolitiken.

Problemet är att i alla andra frågor ligger piratpartiet närmare alliansen. En röst på piraterna är troligen också en röst för fortsatt alliansregering.

Är det verkligen ett alternativ?

Björn Nilsson sa...

V orkar inte se så långt näsan räcker. PP kanske gör det. Och om alternativet är en Alliansregim hur man än röstar så är givetvis frågan om man skall rösta alls!

Lasse Strömberg sa...

Att inte rösta alla är exakt det alliansregeringen vill att fler gör, för det innebär fortsatt alliansregering och dito politik.

Björn Nilsson sa...

Om det nu inte spelar någon roll vad man gör därför att Alliansen vinner hur man gör är det väl ingen idé att göra något? Eller kanske följa Jan Myrdals råd att pinka i valurnorna (vilket dock låter som ett arbetsmiljöproblem för valförrättarna). Är det något under att man känner avsmak för hela skiten? Däri inkluderad de fyra flinande fånarna som skall verka vara opposition.

Kerstin sa...

Jag håller med Lasse här. Har länge känt att jag inte har lust att rösta vid nästa val, trots att jag aldrig i mitt liv har missat ett val, men nu ser jag faktiskt en viktig vits med att rösta. Så jag kommer att rösta - på det minst onda.
Men nog vore det mycket roligare om det fanns ett riktigt bra alternativ att lägga sin röst på.

Björn Nilsson sa...

Kalleanka-partiet?

Jan Wiklund sa...

Jag har röstat på det minst onda hela livet och inte mått sämre av det.

Björn Nilsson sa...

Ger man Djävulen lillfingret tar han hela handen!